بروز غیغب می تواند تاثیر منفی بر چهره شما داشته باشد، موارد متعددی می تواند سبب ایجاد غبغب شود. در این مقاله سعی شده است ابتدا درباره فاکتورهای تاثیرگذار بر بروز غبغب صحبت کنیم و سپس درباره راه های درمان غبغب صحبت خواهیم کرد.برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشیند.
علت بروز غبغب چیست؟
فاکتورهای متعددی در بدن وجود دارد که با هم ترکیب می شوند و باعث ایجاد غبغب می گرند. درک این فاکتورها می تواند به درک روش های رهایی از غبغب کمک کند.
سن:
با افزایش سن، پوست ممکن است کشسانی خود را از دست بدهد. همین امر می تواند به ایجاد پوست اضافی و شل شده بیانجامد که در نهایت غبغب را ایجاد می کند.
رژیم غذایی و وزن:
با اینکه افزایش وزن همیشه باعث ایجاد غبغب نمی شود اما می تواند در آن نقش داشته باشد. رژیم غذایی با کالری های زیاد، غذاهای فرآوری شده و چربی های ناسالم ممکن است افزایش وزن را تحت تاثیر قرار دهند و باعث ایجاد غبغب شوند.
مطالعه بیشتر: چگونه رژیم غذایی مناسب خود را پیدا کنیم؟
ژنتیک:
ژن نیز نقش مهمی در توسعه این شرایط دارد. هر فردی که در خانواده خود کشسانی اندک پوست یا غبغب را داشته باشد احتمال ابتلا به آن بیشتر خواهد بود.
موقعیت بدنی:
موقعیت بدنی ضعیف می تواند عضلات گردن و چانه را ضعیف تر سازد. این شرایط در طول زمان باعث ایجاد غبغب می شود زیرا پوست اطراف، کشسانی خود را از دست می دهند.
حرکات و تمرینات از بین بردن غبغب
تمرینات ساده زیادی برای غبغب وجود دارد. با اینکه پژوهش های علمی اندکی بر روی اثرات این تمرینات انجام شده است اما آن ها می توانند عضلات گردن و صورت را هدف قرار دهند. کار کردن بر روی این عضلات می تواند به سوزاندن چربی در این نواحی کمک کند.
-
گرم کردن:
همانند سایر ورزش های دیگر، باید قبل از هرکاری عضلات خود را گرم کنید تا از بروز اسیب جلوگیری نمایید. برای گرم کردن گردن، به آرامی سر خود را به سمت جلو و پایین حرکت دهید و سپس آن را به سمت بالا ببرید. اینکار را در حرکت دایره ای انجام دهید.
بعد از چند حرکت، جهت را برعکس کنید. همین حرکت دایره ای برای کشش فک مورد استفاده قرار می گیرد. به آرامی فک را به سمت چپ گسترش دهید، سپس به سمت جلو ، راست و پشت ببرید. حالا عضلات گرم شده اند و آماده ورزش هستند.
-
تمرین سوت در سقف:
این تمرین ورزشی برای تقویت عضلات و استراحت دادن گردن بسیار عالی است. با پشت صاف بنشینید و شانه های خود را شل کنید. سر را به سمت سقف ببرید. از این موقعیت، لب های خود را همانند سوت زدن ببندید.
لب باید شل باشد اما به اندازه کافی نیز محکم گرفته شود. به مدت ۱۰ الی ۲۰ ثانیه در این حالت بمانید. این تمرین را چند بار تکرار کنید
-
بوسه به آسمان:
این تمرین بسیار شبیه تمرین قبلی است. البته تفاوت هایی نیز با هم دارند. صاف بایستید و شانه ها و بازوهای خود را شل کنید. سر را به عقب برگردانید و به سقف نگاه کنید. لب ها را غنچه کنید و سعی کنید اسمان را ببوسید.
زمانی که اینکار به درستی انجام می شود عضلات موجود در گردن و چانه باید احساس انعطاف پذیری و در عین حال آرامش داشته باشند. این تمرین را برای هر ست ۱۰ الی ۱۵ بار تکرار کنید.
-
فشار بر توپ:
نگه داشتن ابزار ورزشی در دست، روش عالی برای کمک به افراد برای انجام تمرینات ورزشی است. برای تمرینات گردن، این روش می تواند به نگه داشتن توپ در نزدیکی میز، رختخواب یا موقعیت فرد کمک کند.
اندازه توچ می تواند از ۵ الی ۱۰ اینچ متغیر باشد. فشار بر توپ در موقعیت های نشسته و با پشت صاف و شل شده به خوبی انجام می شود. توپ را زیر چانه خود قرار دهید. از چانه برای فشار آوردن به توپ استفاده نمایید. این حرکت را ۱۰ الی ۳۰ بار تکرار نمایید.
-
کشش
یکی دیگر از روش های موثر موجود برای هدف قرار دادن عضلات در چانه و گردن انجام کشش است. می توانید به حالت ایستاده یا نشسته اینکار را انجام دهید.
لب های خود را تا جایی که می توانید به سمت پایین آویزان کنید تا حالت غمگین ایجاد شود.به مدت سه ثانیه در همین حالت بمانید. حالا از عضلات گردن برای کج کردن چانه به سمت قفسه سینه استفاده کنید. این موقعیت را برای سه ثانیه حفظ کنید. عضلات را شل نمایید و دوباره آغاز کنید.
-
جویدن آدامس
جویدن آدامس به نظر کار مهمی نمی رسد اما می تواند برای افرادی که غبغب دارند و به دنبال رهایی از آن هستند مفید باشد.
یکی از مطالعات انجام شده نشان می دهد افرادی که بعد از وعده غذایی آدامس می جوند از چیزی که خورده اند رضایت بیشتری خواهند داشت. همین امر باعث می شود به دنبال خوردن تنقلات نروند.
آدامس جویدن به کاهش وزن کمک می کند و همین امر احتمال بروز غبغب را کمتر می کند. جویدن آدامس جلوی اینده یکی از تمرینات خوب برای عضلات صورت به خصوص فک است. آدامس جویدن معمولی ممکن است به از دست رفتن چربی در چانه کمک فراوانی بکند.
-
خمیازه شیر
نکته اصلی این تمرین ورزشی این است که دهان خود را باز می کنید و در عین حال زبان را تا جایی که می توانید به سمت بیرون بیاورید. اینکار می تواند یک تمرین عالی برای تقویت عضلات چانه، گردن و صورت باشد.
در یک موقعیت آرام بنشینید یا بایستید. دهان خود را تا جایی که می توانید باز کنید و زبان را به سمت پایین آویزان نمایید. اگر این تمرین به درستی انجام شود می تواند عضلات گردن، چانه و فک را تقویت نماید.
سایر درمان های موجود برای غبغب
علاوه بر تمرینات ورزشی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، افراد اغلب برای غبغب خود درمان های اضافی را در نظر می گیرند.
ماسک صورت:
ماسک های زیادی برای صورت موجود است که می تواند به سفت شدن پوست و کاهش غبغب کمک کند. ماسک گلیسیرین و قهوه یا چای سبز می تواند به پشتیبانی از تلاش های ورزشی شما کمک فراوانی بکند. ماسک روزانه با تخم مرغ، عسل و آب لیمو به کاهش چربی در چانه کمک می کند.
مطالعه بیشتر: تاثیر شگفت انگیز ماسک زردچوبه و ماست برای سفیدی پوست
رژیم غذایی:
رژیم غذایی سالم ممکن است ظاهر غبغب را کاهش دهد. کاهش تعداد کالری های مصرفی در روز نیز می تواند به این افراد کمک فراوانی بکند. نوشیدن آب و مایعات بسیار، چربی را از بدن می زداید. یکی از مطالعات انجام شده نشان می دهد افرادی که قبل از وعده غذایی آب می نوشند بیشتر از سایر افراد، وزن کم می کنند. آب و غذاهای غنی از آب همچون هندوانه و خیار می تواند به دفع سموم بدن کمک کند.
جراحی:
برخی از افراد تلاش می کنند برای درمان غبغب جراحی غبغب را انتخاب نمایند. سه فرآیند اصلی برای درمان غبغب وجود دارد:
- مزوتراپی: مزوتراپی در برگیرنده تزریق موادی در چانه است که چربی را حل می کند. این فرایند تا شش ماه دوام دارد و نیازمند بیش از ۱۰۰ تزریق در برخی از افراد است. اگر این روش به درستی انجام نشود می تواند به اعصاب اسیب وارد کند.
- چربی تراشی: این روش غبغب را با حذف چربی از طریق ساکشن یا لیزر درمان می کند. چربی تراشی کشسانی بیشتری در پوست ایجاد نمی کند و تنها چربی را بر می دارد
- Kybella: این یک داروی تایید شده است. یک واحد درمان در برگیرنده بیش از ۵۰ تزریق با این داروست. یک فرد ممکن است به بیش از شش درمان واحد نیاز داشته باشد.
این گزینه ها عوارض جانبی همچون تورم، کبود شدگی یا درد را نیز به همراه دارند. اگر سبک زندگی تغییر پیدا نکند امکان بازگشت غبغب وجود خواهد داشت.
سلب مسئولیت: منبع این مطلب این سایت بوده و باز نشر توسط سایت مدیک بلاگ بر مبنای تایید بر محتوای آن نمی باشد.