آبیاری گیاهان آپارتمانی برای دوام و سلامت آن ها بسیار مهم است.شما حتما باید برای نگهداری بهتر از گیاهان آپارتمانی خود با روش های صحیح آبیاری گیاهان آپارتمانی که در این مطلب از پارس مگ برای شما توضیح میدهیم آشنا شوید.

 یک گیاه برای ادامه حیات، چند نیاز اساسی دارد که این نیازها شامل نور، خاک و آبیاری درست و به موقع می‌باشند. پس باید این نکته را در نظر بگیرید که بسیاری از افراد با آبیاری گیاهان آپارتمانی خود به صورت افراطی باعث نابودی آن‌ها می‌شوند.

در واقع آبیاری گیاهان و دانستن روش صحیح آبیاری آن‌ها، یکی از مهم‌ترین نکات آموزشی برای نگهداری گیاهان در خانه است. روش صحیح آبیاری گل های آپارتمانی در فصول مختلف و شرایط محیطی گوناگون، متفاوت بوده و یکی از اعمال حتمی برای زیست آن‌ها محسوب می‌شود.

توجه داشته باشید که یکی از علايم آبیاری گیاهان آپارتمانی بیش از نیازشان، زرد شدن برگ تحتانی آن‌هاست که در گیاهی نظیر دیفن باخیا اتفاق می‌افتد. البته در برخی از آن‌ها نیز مانند گل لیندا، لخت و شل شدن برگ‌های فوقانی نشانه آبیاری زیاد است. پس آبیاری گل‌های آپارتمانی بیش از اندازه سبب بروز علائمی در ظاهر این گیاهان می‌شود که شناسایی به موقع آن‌ها می‌توان به سلامت گیاه شما کمک کند.

پیشنهاد می‌کنیم اگر در منزل گیاهان مختلفی دارید، حتما این مقاله را مطالعه کنید؛ چون با یادگیری روش صحیح آب دادن به گلدان خود در خانه، دیگر شاهد خرابی گل‌های آن نخواهید بود.

فهرست مطالب

نکات طلایی در آبیاری گیاهان آپارتمانی

این موارد، نکات و قوانین مهمی برای آبیاری گیاه آپارتمانی هستند. آنها را بخوانید و در هنگام آب دادن به گیاهان در خاطر داشته باشید :

  • همیشه بعد از تعویض گلدان، گیاه را آبیاری کنید.
  • گیاهانی که در گلدان‌های بزرگ هستند، در مقایسه با گیاهان در گلدان‌های کوچک آرام‌تر خشک می‌شوند.
  • گیاهانی که در معرض نور کافی خورشید هستند، سریع‌تر از گیاهانی که در سایه هستند خشک می‌شوند.
  • هوای مرطوب در مقایسه با هوای خشک، مدت بیشتری باعث حفظ رطوبت خاک می‌شود.

آب چه کاری برای گیاهان انجام می‌دهد ؟

آب ساختار گیاه را تقویت می‌کند، دمای آن را پایین آورده و تمام مواد معدنی ضروری را به بخش‌های صحیح می‌رساند.
سلول‌های گیاه مثل کیسه‌های آب هستند. وقتی آب کافی داشته باشند، سفت و محکم شده و در نتیجه گیاه را استوار و قائم می‌کنند. اما وقتی گیاه با کم آبی مواجه شود، سلول‌ها خالی شده و گیاه پژمرده به نظر می‎رسد.
پس پژمردگی یک نشانه واضح برای آبیاری کردن گیاه است.

می‌دانیم که گیاهان سلولز تولید می‌کنند، این ماده هم به حفظ شکل کلی گیاه کمک می‌کند. اما اصلی‌ترین عامل در حفظ ظاهر و ساختار گیاه، فشار آب است.
در واقع این آب است که به طور اساسی سبب ساخت و حفظ ظاهر گیاه می‌شود و بهتر از سلولز عمل می‌کند.

وقتی به گیاه آب می‌دهیم، نور خورشید سبب تبخیر آب از روزنه‌های سطحی گیاه می‌شود. این فرایند مخفی “تعرق” نام دارد. تعرق باعث کاهش میزان آب موجود در برگ‌ها می‌شود.

این عالی است، چون آب به جایی می‌رود که بیشتر به آن نیاز است. در حالت ایده‌آل، آب باید از ریشه‌ها بالا آمده، وارد برگ‌ها شود و تعرق صورت بگیرد. اما اگر ریشه‌ها خشک باشند چطور؟
در این صورت آب موجود در ساختار خود برگ‌ها تبخیر می‌شود. چیزی که باعث بی‌حال شدن برگ‌ها شده و در نهایت پژمردگی گیاه را حاصل می‌کند. پس متوجه شدیم که پژمردگی نشانه تشنگی گیاه است.

 فراموش نکنید که خاک مانند اسفنج عمل می‌کند. اغلب گیاهان آپارتمانی به خاک متخلخل نیاز دارند؛ چون در این خاک فضای کافی برای حضور آب و هوا وجود دارد.

اگر خاکی که قصد دارید گیاه را در آن بکارید تقریبا مرطوب است، فعلا از آبیاری گیاه تازه کاشته شده صرف نظر کنید.
اگر متوجه شدید که آب سریعا پس از ریخته شدن از طریق حفرات زیر گلدان خارج می‌شود، خاک شما کاملا خشک شده است و به جای خیس شدن، آب را مستقیما از درون خود رد کرده و بیرون می‌ریزد.

در آبیاری گلهای آپارتمانی از آبیاری خاکی که کاملا خشک شده است پرهیز کنید. چون آب بلافاصله از جداره‌های گلدان خارج شده و توسط ریشه جذب نخواهد شد. گیاه باید آب را آرام و در طی زمان جذب کند، پس خاک خوب، خاکی است که آب را در درون حفرات خود نگه‌داشته و خارج نکند.

قبل از آبیاری گیاه آپارتمانی ، باید میزان رطوبت و خیسی خاک را بسنجید. برای این کار از انگشتان خود کمک بگیرید. اگر حدود 4 سانتی‌متر از عمق رویی خاک خشک بود، می‌توانید گیاه را آبیاری کنید. اما اگر رویه خاک مرطوب است، تا خشک شدن آن کمی صبر کنید.

اهمیت میزان مناسب آب دادن به گیاهان آپارتمانی

دکتر “لنوآرد پری” پروفسور دانشگاه ورمونت تاکید می کند آبیاری بیش از حد گیاه به آن آسیب وارد می کند. اکثر کسانی که از گیاهان نگهداری می کنند، این اشتباه را مرتکب می شوند. البته که او بر این عقیده است که رعایت میزان مناسب آبیاری گیاهان آپارتمانی، کار سختی نیست اما یک نکته کلیدی این است که هر گیاه نیاز به میزان متفاوتی از آب دارد. نه تنها گونه های گیاه در میزان آب با یکدیگر متفاوت هستند، بلکه گلدان و خاک هم تعیین کننده میزان آب می باشند.

برای اکثر گیاهان باید زمانی به آن ها آب بدهید که خاک هنگام لمس خشک باشد. کافی است که نوک انگشتان را به خاک بزنید تا متوجه شوید که خاک خشک است یا خیر. اگر عاشق این هستید که سریعاً به گیاه آب بدهید، حتما باید دقت کنید که سطح خاک خشک باشد. برای گیاهان خشک تر و یا سوکولنت، زمانی به گیاه آب دهید که کاملاً خشکی قابل لمس باشد.

البته که می توانید مقداری از سطح روی خاک را بردارید و میزان تر و خشکی آن را بررسی کنید یا اینکه خود گلدان را بلند کنید. اگر بعد از آب دادن در وزن گیاه احساس سنگینی داشتید، احتمالاً زمان خشکی هم آن سبک می شود و می توانید راحت تر متوجه خشکی و خیسی داخل خاک گیاه شوید.

اگر خاک خشک است و برگ ها پژمرده شده اند، احتمالاً نشان دهنده این است که گیاه تشنه می باشد اما پژمرده شدن همزمان با افتادگی یا زرد شدن برگ ها گاهی اوقات نشان دهنده آب زیاد نیز است.

چه زمانی به گیاه آب بدهیم ؟

آب دادن به گیاه باید بر اساس الگوی رشد و نیازهای گیاه خانگی باشد. اکثر گیاهان در فصل بهار و تابستان نیاز به آب بیشتری دارند و در فصل های سرد تر مثل پاییز و زمستان نیاز به آب کم تری دارند. باید توجه کنید که چه زمانی فصل افزایش رشد گیاه شماست.

همچنین محل قرارگیری گیاه در خانه، آب و هوا، فصل و عوامل دیگر هم در میزان آب دادن به گیاه مهم است اما زمانی که بتوانید گیاه و خاک آن را بشناسید که اصلاً هم کار سختی نیست، می توانید هنر آبیاری را یاد بگیرید.

چرا میزان آب دادن به گیاهان مختلف ، متفاوت است ؟

بعضی از گیاهان جذب کننده هستند و سریع آب را به خودشان می گیرند اما بعضی دیگر تا هفته ها هم نیاز به آب ندارند. بسیاری از گیاهان هم بین این دو مورد قرار می گیرند بنابراین بهتر است که از قبل در مورد گیاه خود تحقیق کنید و گونه های مختلف و میزان آبیاری آن ها را بشناسید.

البته متغیرهای دیگری هم در این مورد تاثیر بالایی دارند که برخی از آن ها عبارتند از :

  • اندازه گلدان که می تواند رطوبت و یا خشکی را افزایش دهد
  • قرار گرفتن در معرض نور
  • دما
  • رطوبت هوا در مراحل مختلف رشد گیاه که برای بعضی از گیاهان در تابستان و بهار است که در چنین شرایطی به آب بیشتری نیاز دارند
  • گلدان آویز یا گلدان معمولی، گلدان های آویز معمولاً سریع تر خشک می شوند

چگونه می توان متوجه شد که یک گیاه به آب نیاز دارد ؟

همانطور که گفتیم باید زمانی به اکثر گیاهان آب بدهید که با لمس خاک آن، متوجه خشکی اش شده باشید. همچنین می توانید به طور تدریجی انگشت خود را روی گیاه بکشید و صبر کنید تا میزان خشکی را متوجه شوید.

چه نکاتی رو در آبیاری گیاهان آپارتمانی باید رعایت کنیم ؟

نکات و رشو های مختلفی برای آبیاری باید توجه داشه باشید از نوع آبی که استفاده میکنید گرفته تا میزان آبیاری که همه این موارد رو در ادامه مورد بررسی قرار میدم

استفاده از آب مناسب برای آبیاری

حتما برای آبیاری از آبی استفاده کنید که سرد نباشد و دمای آن با درجه حرارت اتاق یکسان بوده و کلر آن نیز خارج شده باشد(آب مناسب آبیاری گیاهان) . برای انجام این کار ظرفی را پر از آب کنید و به‌ مدت ۲۴ساعت در محلی قرار دهید تا بماند پس از این مدت کلر آن پریده و دمای آن با دمای محیط‌ نگهداری گلدان یکی خواهد شد. آن وقت با این آب، گلدان‌هایتان را آبیاری کنید.

بررسی زهکشی گلدان

هر چند‌ ماه یک‌بار کنترل کنید آب از سوراخ‌های زیر گلدان به‌آرامی خارج شود. زهکشی برای پوسیده نشدن گیاهان بسیار مهم است اگر شما به اندازه گیاه را آبیاری کنید ولی گلدان زهکشی مناسبی نداشته باشد مشکلات زیادی گیاه شما را تهدید میکند.چنانچه آب به سرعت از سوراخ گلدان بیرون بیاید نشانه این است که خاک گلدان جمع شده یا اصطلاحا چروک برداشته و از دیواره‌های گلدان جدا شده است.

در این حالت مقداری خاک‌برگ به داخل گلدان ریخته و با انگشتان دست آن را با خاک قبلی کاملاً مخلوط کنید، یا به‌طور کلی خاک آن را عوض کنید. در حالت کلی بهتر است هر چند ماه که خاک گلدان نشست میکند مقداری خاک جدید به گلدان اضافه کنید.

نریختن آب روی برگها

برخی از گیاهان به ریختن آب روی برگها حساس هستند پس نیاز نیست همه گیاهان خود را غبار پاشی کنید چون باعث ایجاد لکه های قهوه ای روی برگهای آنها خواهد شد در ضمن اگر گیاهان خود را زمان ظهر آبیاری میکنید مراقب باشید که آب روی برگهای آنها نریزد چون قطرات باقی مانده روی برگ مانند ذره بین عمل کرده و باعث ایجاد لک روی برگها خواهد شد.

چگونه به گیاه آب بدهیم ؟

آب دادن به گیاه باید به گونه ای باشد که شما بتوانید اطراف خاک را کنترل کنید و مراقب باشید که برگ ها خیس نشوند زیرا خیس شدن برگ ها باعث می شود که گیاه مستعد رشد قارچ باشد.

چگونه از پایین به گیاه آب دهیم ؟

آب دادن از پایین به گیاه، یعنی جایی که گیاه آب را جذب می کند و یک راه عالی برای دادن آب کافی بدون هدر رفتن و یا برخورد با گل و برگ یک گیاه است. همچنین تضمین می کند که ریشه های مهم، نزدیک به کف گیاه به اندازه کافی آب نوشیده اند که اگر آب دادن از بالا باشد، انجام این کار راحت نخواهد بود.

همچنین می توانید به زیر گلدانی هم کمی آب اضافه کنید و منتظر شوید تا جذب شود. اگر لازم است باز هم داخل آن آب بریزید تا زیر سطح خاک مرطوب گردد و سپس خواهید دید که گیاه آب را به خودش جذب می کند. همچنین می توانید از گلدان هایی که بزرگ هستند، استفاده کنید و راحت تر به گیاه آب دهید. اگر بعد از 10 دقیقه باز هم خاک مرطوب بود، آب اضافی داخل گلدان را خالی کنید اما اگر خشک شده بود، ده دقیقه دیگر هم صبر کنید و ببینید که آیا آب به سمت بالا می آید یا خیر.

تنها مشکل آب دادن به گیاه از قسمت پایین، این است که نمک های اضافی از خاک جذب نمی شوند اما هنگام آب دادن از قسمت بالا این اتفاق رخ نخواهد داد. راهکار ساده و آسان این است که یک بار در ماه از قسمت بالا به گیاه آب دهید و بقیه مواقع، آبیاری را از پایین انجام دهید.

حواستان باشد که گیاه هوا نخورد

از آن جایی که گیاه داخل منزل با مشکلات کرم و دیگر جانداران در باغچه مواجه نیست، به همین دلیل لازم است که خود ما حفره ها و منافذی را چند وقت یکبار داخل خاک ایجاد کنیم و اجازه دهیم آب به جایی که باید، برود. این موضوع باعث می شود که آب وارد این منافذ گردد و رطوبت در ریشه ها جریان پیدا کند.

از چه مقدار آب باید برای آبیاری گیاهان آپارتمانی استفاده کنیم ؟

بعضی از گیاهان به طور طبیعی آب کمتری می خواهند، مثلاً کاکتوس، ساکولنت و گیاه با برگ های ضخیم، جزء این دسته هستند. اکثر گیاهان دیگر عاشق آب می باشند. پس مراقب باشید هنگامی که می خواهید به گیاه آب دهید، جرعه جرعه این کار را نکنید به اندازه کافی به آن آب بدهید تا بتواند آن را داخل منافذ خودش پایین بکشد و به ریشه ها برساند.

اگر محفظه گلدان واقعاً خشک شده باشد؛ جذب آب سخت تر می شود. اگر آب به سرعت و به طرز شگفت انگیزی به قسمت پایین می آید، احتمالاً مسیر درستی را طی نکرده است. در چنین حالتی یعنی جذب آب توسط گیاه کندتر است. گاهی اوقات گیاهان تا حدی خشک می شوند که بین خاک و گلدان یک فاصله می افتد. در چنین حالتی به آرامی خاک را به دیواره گلدان بچسبانید تا آب از آن قسمت فرار نکند.

بعد از آب دادن دقت کنید

بسیاری از سیستم های ریشه گیاهان دارای سندروم گلدیلاک هستند که آب خیلی کم یا آب خیلی زیاد نمی خواهند و فقط به میزان صحیح و مورد نیاز قانع می باشند. اکثر این گیاهان تمایل ندارند که مدت زمان زیادی برای جذب آب دست و پنجه نرم کنند و مرطوب ماندن زیادی گیاه باعث پوسیدگی ریشه آن ها می شود.

شناخت گیاه

ترفند اصلی این است که گیاه خود را بشناسید و از قبل در مورد آن اطلاعات پیدا کنید و به خوبی از آن مراقبت کنید. اگر هم بین دو راهی مانده بودید که به گیاه آب بدهید یا خیر، بهتر است که از انجام این کار صرف نظر کنید زیرا کمی خشکی، بهتر از آب بیش از حد است.

بهترین زمان برای آبیاری گیاهان آپارتمانی

خیلی از دوستان سوال میکنند که چه زمانی گیاه رو آبیاری کنم ؟ صبح، ظهر و یا عصر در پاسخ باید گفت که بهترین زمان برای آبیاری گیاهان صبح قبل از طلوع خورشدی می باشد و هرچقدر که به طرف شب میرویم بدترین زمان خواهد بود چون در زمان شب میزان خیلی کمتری از آب گلدان تبخیر میشود و این خود باعث ایجاد مشکلات قارچی برای گیاه شما خواهد بود، ظهر هم چون نور مستقیم به گیاه میتابه حتما سعی کنید که آب روی برگها نریزه وگرنه باعث ایجاد لکه روی برگها خواهد شد.

آبیاری متناسب با گیاهان

هر گیاه به تناسب خود نیاز به آبیاری دارد مثلا کاکتوس ها و ساکولنت ها به آبیاری کمتری نسبت به سایر گیاهان نیاز دارند پس ابتدا نیاز آبی گیاه خود را بشناسید و سپس اقدام به آبیاری کنید.

برای مثال نخل مرداب عاشق آبیاری زیاد است و حسن یوسف، شمعدانی، سانسوریا، برگ بیدی و… نیاز به آبیاری متوسطی دارند. سبزیجات مثل : گوجه فرنگی، خیار، کدو… خاک مرطوب را دوست دارند ولی خاک باتلاقی موجب پوسیدگی ریشه خواهد شد و برخی گیاهیان دارویی مثل رزماری، ریحان، آویشن دوست دارند بین دو آبیاری خاکشان خشک شود.

بهترین روش آبیاری گیاهان آپارتمانی

روش آبیاری گیاهان از قسمت پایین بهترین روش آبیاری گیاهان آپارتمانی است. گرچه آبیاری از بالا هنوز هم رایج ترین روش آبیاریست اما آبیاری از زیر بسیار همگن تر صورت میگیرد و کمتر دچار مشکلات آب دادن بیش از حد میشود و مواد مغذی نیز راهی برای خارج شدن از خاک را ندارند. به علاوه شما مطمئن میشوید که آب واقعا و به درستی به ریشه ها میرسد . 

آبیاری گیاهان از پایین به 3 روش صورت میگیرد :

1. از یک بشقاب لبه دار استفاده کنید

زمانی که موقع آبیاری گیاهتان فرارسید از یک بشقاب استفاده کنید و آن را پر از آب کرده و در زیر گلدان قرار دهید . اجازه دهید چند ساعت گلدان روی آن قرار بگیرد تا زمانی که بشقاب از آب خالی شود . این تکنیک بسیار کاربردیست چرا که آب داخل ظرف به آرامی به خاک وارد میشود و توسط ریشه جذب میشود و به طور گسترده در مراکز باغبانی برای حفظ رطوبت و حفظ مواد مغذی خاک انجام میشود .

2. گیاهان را در یک سینی بزرگ به صورت گروهی قرار دهید

گیاهان را به صورت گروهی در یک سینی بزرگ پر از آب حمام کنید ! سینی را تا چند سانتی متر حدود یک سوم پر از آب کنید و گیاهان را درون آن قرار دهید تا در عرض چند ساعت آب را به خود جذب کنند .این روش یکی از بهترین روش آبیاری گیاهان آپارتمانی است. مزیت این روش آبیاری گیاهان به صورت گروهی است و باید زمانی که خاک همه ی گیاهان خشک شد این کار را انجام دهید .

3. گلدان های هوشمند و خودآبیار

گلدان های هوشمند در آبیاری بسیار مفید و صرفه جو در مصرف آب هستند و در هنگام نیاز گیاه به آب ، گیاه را آبیاری میکنند . تنها کاری که شما نیاز است انجام دهید ، پر کردن مخزن آب این گلدان هاست که تقریبا ماهی یکبار کفایت میکند که در گلدان های مختلف متفاوت است . همچنین در کنار روش حوله ی مرطوب و استفاده از ریسمان کنفی ، این گلدان های هوشمند برای آبیاری گیاهان در هنگام سفر نیز بسیار کاربرد دارند . که در مقاله ی ۷ روش برای آبیاری گیاهان آپارتمانی در سفرهای نوروزی با آنها به طور مفصل آشنا میشوید .

بهترین روش برای حفظ رطوبت خاک

بعضی گیاهان به دلیل زادگاه خود در مناطق شرجی به رطوبت بسیار بالایی نیاز دارند و این رطوبت اگر تامین نشود باعث از بین رفتن گیاه میشود . به منظور حفظ رطوبت خاک میتوانید لایه ای خاک رس روی خاک بریزید و یا از سنگهای رس و یا سنگ معمولی و یا حتی ماسه استفاده کرده و روی خاک بریزید تا سرعت تبخیر را کاهش دهد .

راه تشخیص زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی چیست ؟!

زمان آبیاری هرگیاه بسیار مهم است و بعد از مدتی نگهداری از آن تبدیل به یک عادت شده و باید به طور منظم انجام شود . اما از مجا بفهمیم که خاک گیاه خشک است و یا هنوز مرطوب است ؟! برای دانستن آن این راهها را امتحان میکنیم :

“خاک مرطوب است ؟” برای دانستن اینکه آیا خاک از داخل مرطوب است، یک انگشت (یا خلال دندان) را 2 سانتی متر در خاک فرو کنید . اگر خاک به آن بچسبد یعنی هنوز مرطوب است و آبیاری را 2 الی 3 روز به تعویق بیاندازید .

“خاک خشک است ؟” اگر خاک از بله ی گلدان فاصله گرفته و یک شگاف بین آن دو ایجاد شده است یعنی خاک کاملا خشک است و باید گیاه را آبیاری کنید .

بهترین روش آبیاری کاکتوس

کاکتوس ها و ساکولنت ها نسبت به خشکی خاک تحمل خوبی از خود نشان میدهند و هرگز اجازه ندهید که خاک آنها مرطوب بماند چرا که ممکن است دچار گندیدگی شده و به کل از بین برود. اجازه دهید کاملا خاکش خشک شود و سپس بعد از چک کردن خشکی خاک آن را آبیاری کنید و مطمئن شوید که آب اضافی از سوراخ زیر گلدان خارج میشود. گیاهانی مانند آلوئه ورا و هرگیاهی که برگهای گوشتی دارد مانند کاکتوس به خشکی خاک مقاومت نشان داده و آبیاری زیاد را دوست ندارند.

گیاه خود را بیشتر بشناسید

دانستن مقدار و زمان آبیاری گیاهتان در درجه ی اول جزو اولویت های نگهداری از گیاهتان است . باید بدانید که گیاهتان دوستدار خاک مرطوب است و یا خاک خشک را ترجیح میدهد. گیاهان دسته ی دوم : کاکتوس ها و گیاهانی مانند آلوئه ورا ، سانسوریا ، فیکوس و … است که از خاک خشک لذت میبرند و آبیاری آنها نیابد به اندازه ی گیاهان دیگر باشد . باید بدانید که گیاهان در درجه اول از طریق آبیاری آسیب میبینند و حتما این توصیه هارا برای همیشه به خاطر داشته باشید .

دسته ی اول ، دوستدار رطوبت : پس از آنکه خاک خشک شد گیاه را آبیاری کنید و نگذارید طولانی مدت خشکی بکشد و بیشتر گیاهان گرمسیری از این نوع هستند .

دسته ی دوم ، دوستدار خشکی : در طول دوره های طولانی می توانند خاک خشک را تحمل کرده و در آن رشد کنند. آنها برای مبتدیان مناسب تر هستند.

کاهش آبیاری گیاهان آپارتمانی در فصول سرد سال

با سرد شدن سال برخی از گیاهان به خواب زمستانی میروند و نیاز آبی آنها کاهش پیدا میکند و برخی اصلا نیاز به آبیاری ندارد ولی در کل با سرد شدن هوا میزان تبخیر آب از خاک گلدان کاهش پیدا میکند و در نتیجه زمان طولانی تری برای خشک شدن خاک نیاز می باشد اگر شما از روش کنار زدن خاک و یا سنسور های هوشمند استفاده میکنید به راحتی میتوانید این زمان را تشخیص دهید.

روش آبیاری گیاهان آپارتمانی در زمان مسافرت

برای آبیاری گیاهان در زمان مسافرت کار روش های نختلفی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از بطری نوشابه هست برای این کار بعد از این گلدان را به خوبی آبیاری کردید یک بطری (آب معدنی یا نوشابه) را پر از آب کنید اندازه بطری بستگی به سایز گلدان شما دارد ، حالا در بطری رو با دست بگیرید و سپس آن را داخل خاک فرو کنید در این مدت هر زمانی که رطوبت خاک کم شود خود به خود گلدان آبیاری خواهد شد.

توجه داشته باشید که اگر خاک گل درصد زیادی شن در خود داشته باشد به هیچ وجه از این روش استفاده نکنید.

چرا آبیاری زیاد مضر است ؟

جمع‌شدن آب در زیرگلدانی مضر است و بهتر است به‌منظور عدم‌تماس آب داخل زیرگلدانی با گیاه، آجری زیر گلدان قرار دهید. چون گیاه پس از یکی‌دو روز که خاکش کمی خشک شد آب داخل زیرگلدانی را به‌خود جذب می‌کند و موجب پوسیدگی ریشه و در نتیجه مرگ گیاه می‌شود. پس باید آبی را که در زیرگلدانی جمع شده بلافاصله تخلیه کنید زیرا ماندن آب در زیرگلدانی خطرات دیگری نظیر تجمع حشرات و آفات را در بر دارد که نه‌تنها به گیاهان بلکه حتی به ساکنین ‌آپارتمان نیز آسیب می‌رساند.

شاید خیلی‌ها توجه نداشته باشند که ریشه گیاهان همانگونه که نیازمند آب است به هوا هم نیاز دارد. حال چنانچه خاک گیاهان به‌طور مداوم خیس و چسبنده باشد بدیهی است هوای موجود در خاک بیرون رانده شده و در نتیجه عدم‌تنفس ریشه‌ها، پوسیده شده و موجب تلف شدن گیاه می‌شود.

گیاهان پژمرده بهتر میشوند

اگر پژمردگی گیاهان از کم آبی باشد جای هیچ نگرانی نیست چون آنها پس از آبیاری کم کم جان گرفته و به حالت عادی خود بازخواهند گشت ولی اگر این پژمردگی و ریزش برگها بخاطر آبیاری زیاد باشد منتظر مرگ گیاهان خود باشید.

شاید با خواندن این مطلب این سوال برای شما ایجاد شده که پس من چه تایمی به گیاهان خود آب بدم و هر چند وقت یکبار آنها را آبیاری کنم ؟ هیچ نگران نباشید به مرور و با گذشت زمان میتوانید به این مهم دست پیدا کنید چون عامل زیادی برای مشخص کردن زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی تاثیر دارند مانند درجه حرارت محیط، اندازه و جنس گلدان (سفالی، لعابی، پلاستیکی، فایبرگلاس و غیره) و فصل در این امر مهم دخالت دارند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۱ رای

سلب مسئولیت: منبع این مطلب این سایت بوده و باز نشر توسط سایت مدیک بلاگ بر مبنای تایید بر محتوای آن نمی باشد.