شستن کلم بروکلی با آب جوش ساده ترین و سالم ترین روش انگل زدایی است. اما این سوال مطرح می شود در صورتی که بخواهیم مطمئن شویم کلم بروکلی به صورت کامل پاکسازی شده است چه راهکارهایی وجود دارد؟ در این مقاله روش‌های صحیح شستن کلم بروکلی، نحوه شستن کلم بروکلی با آب جوش،روش انگل زدایی کلم بروکلی، روش نگهداری از کلم بروکلی،نکات مهم برای نگهداری کلم بروکلی در یخچال در سبک زندگی مدیک بلاک در اختیارتان قرار داده ایم.

نحوه شستن کلم بروکلی

روش‌های صحیح شستن کلم بروکلی

شستن کلم بروکلی قبل از پخت بسیار مهم است؛ زیرا مانند سایر میوه‌ها و سبزیجات، این گیاه نیز اغلب در خاک رشد می‌کند و در معرض انواع مختلف آلودگی‌ها قرار می‌گیرد.

پس از برداشت، خاک اضافی به درون بافت برگ، ساقه و گل کلم بروکلی نفوذ می‌کند. همچنین، احتمال انتقال مواد شیمیایی از طریق آفت‌کش‌ها، حشرات کوچک و انبوهی از مواد خارجی دیگر به کلم بروکلی بسیار بالا است.

حتی اگر کلمی که خریداری کرده‌اید از پیش شسته شده است، باز هم وقت گذاشته و خودتان آن را تمیز کنید، زیرا هیچگاه نمی‌توان بدون شستن کلم بروکلی، از ضد عفونی شدن آن اطمینان حاصل کرد.

طرز شستن کلم بروکلی با آب جوش

برای شستن کلم بروکلی با آب جوش، کافی است سینک ظرفشویی را با آب نمک داغ پر کرده و قطعات کلم بروکلی را در آن قرار دهید. اجازه دهید کلم‌ها برای 20 دقیقه در آب داغ باقی بمانند، و هرچند دقیقه یک‌بار آن‌ها را در سینک بچرخانید تا آلودگی‌ها هرچه زودتر از بافت کلم خارج شوند. استفاده از یک مشت نمک به ازای یک سینک پر از آب داغ کافی است.

چرا شستن کلم بروکلی با آب جوش؟ کلم بروکلی در برخورد با آب سرد، به صورت طبیعی منقبض شده و خود را محکم‌تر نگه می‌دارد. آب گرم بافت کلم بروکلی را نرم‌تر کرده و به نمک اجازه می‌دهد تا وظیفه خود به عنوان پاک کننده آلودگی‌ها را به خوبی انجام دهد.

پس از خیساندن، کلم‌ها را در آبکش قرار داده و با آب سرد فراوان آبکشی کنید. کلم‌ها را بلافاصله استفاده کرده و یا در یک محفظه دربسته قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.

نحوه شستن کلم بروکلی با محلول سرکه

چه کلم بروکی را از بازار روز خریده باشید و چه از سوپرمارکت، شستن کلم بروکلی قبل از پخت و پز و خوردن آن بسیار اهمیت دارد. برای شستن کلم بروکلی پیش از پخت و پز، کافی است دستورالعمل ساده زیر را دنبال کنید:

  1. برای شستن کلم بروکلی، اولین کاری که باید انجام دهید، جدا کردن برگ‌هایی است که روی آن را پوشانده است. همچنین توصیه می‌شود ساقه کلم بروکلی را پوست بکنید، هرچند خوردن آن در صورت صورت شستشوی مناسب، منعی ندارد.
  2. سپس بررسی کنید که آیا کلم بروکلی دارای بخش‌های آسیب دیده است یا نه. این بخش‌ها ممکن است در طول حمل و نقل کوبیده شده یا خراب شده باشند. در این صورت، این بخش‌ها را با کمک چاقو جدا کنید.
  3. مرحله بعدی در شستن کلم بروکلی، قرار دادن آن زیر آب سرد جاری است. به این ترتیب آلودگی‌های بزرگ‌تر، مانند خاک یا گل را پاک می‌کنید.
  4. همچنین می‌توانید کلم بروکلی را در یک کاسه یا ظرف حاوی آب و سرکه قرار دهید تا حشراتی که به سبزی نفوذ کرده‌اند نیز از بین بروند. اجازه دهید کلم بروکلی برای چند دقیقه در محلول سرکه رقیق‌شده خیس بخورد و سپس آن را آبکشی کنید.
  5. نمک یکی دیگر از محصولات طبیعی است که می‌تواند به جای سرکه برای شستن کلم بروکلی به آب اضافه شود. در این صورت، استفاده از محصولات ساینده، مانند مواد شیمیایی موجود برای ضد عفونی کردن سبزیجات، دیگر ضرورتی نخواهد داشت.
  6. وقتی کلم‌ها کاملا تمیز شدند، می‌توانید آن‌ها را طبق دستور پخت آماده کنید. نوش جان!

بیشتر بخوانید: مقاله مواد غذایی ضد سرطان را بشناسیم/ از کلم بروکلی تا

شستن کلم بروکلی با آب سرد

علاوه بر شستن کلم بروکلی با آب جوش ، شستن آن با آب سرد نیز موثر است. برای این منظور سینک ظرفشویی را با آب سرد پر کنید و کلم بروکلی را به مدت 5-10 دقیقه خیس کنید. سینک ظرفشویی را کاملاً تمیز کنید. مطمئن شوید که آب کافی برای فرو بردن کلم بروکلی وجود دارد. سپس ، کلم بروکلی را در آب دست نخورده بگذارید تا خاک و بقایای آن خیس بخورد.

هنگامی که کلم بروکلی را برای اولین بار در آب قرار می دهید، آن را چند بار در آب بچرخانید تا تکه های بزرگتر خاک از بین برود. بعد از گذشت 10 دقیقه کلم ها را بردارید زیر آب سرد بگیرید و در آبکش بچرخانید تا هر دو طرف آبکشی شود.
از دستان خود برای مالیدن سبزی برای از بین بردن آلودگی و زباله استفاده کنید. سر کلم بروکلی شما دارای ترک ها و شکاف های زیادی است که ممکن است خاک در آن گیر کند. برای شل شدن آنها ، انگشتان خود را روی قسمت بالای گل ها بکشید و کناره ها و پایین ساقه ها را بمالید.

کلم بروکلی را قبل از سرو یا پخت خشک کنید. کلم بروکلی را روی سینک ظرفشویی نگه دارید و بگذارید آب برای چند ثانیه از گلها خارج شود. سپس ، کلم بروکلی را 3-4 بار از دست خود ضربه بزنید تا جایی که ممکن است آب را از داخل گلها خارج کنید.
اگر گل ها و ساقه ها هنوز مرطوب هستند ، می توانید قبل از تهیه کلم بروکلی آنها را با دستمال کاغذی یا پارچه تمیز خشک کنید.

نحوه شستن کلم بروکلی با نمک

  1. کلم بروکلی را به صورت وارونه در یک ظرف آب سرد قرار دهید. اگر از کلم بروکلی خانگی یا ارگانیک استفاده می‌کنید، باید نگران کرم‌های گلدان نیز باشید. برای اطمینان بیشتر، گل‌های کلم را در محلول آب نمک خیس کنید. کرم‌ها معمولا در لابه‌لای گل کلم زندگی می‌کنند، زیرا در این نقطه از کلم فضای زیادی برای پنهان شدن وجود دارد. اگر نگران کرم‌های موجود در ساقه هستید، می‌توانید کل ساقه را نیز در آب قرار دهید، اما حتما گل‌ها را رو به پایین نگه دارید.
  2. به ازای هر 1 فنجان (950 میلی لیتر) آب سرد، 1 قاشق چایخوری (4.9 میلی لیتر) نمک اضافه کنید. نمک را بعد از افزودن کلم بروکلی به آب اضافه کرده و با چرخاندن سر کلم در آب، نمک را حل کنید. این کار همچنین باعث بیرون آمدن کرم‌ها از مخفیگاه خود شده و بسیاری از آن‌ها را از کلم جدا می‌کند. اگر در طول شستن کلم بروکلی، هیچ کرمی مشاهده نمی‌کنید، روند خیساندن را ادامه دهید تا اطمینان حاصل کنید که هیچ کرمی در کلم مخفی نشده است.
  3. اجازه دهید کلم بروکلی به مدت 15 تا 30 دقیقه خیس بخورد تا کرم‌ها از بدنه گیاه خارج شوند. با قرار دادن کلم بروکلی در آب، کرم‌ها در آب سرد منقبض شده و به سمت بالا شناور می‌شوند. برای بیرون کرم‌ها و حشرات از آب، آن‌ها را با الک یا قاشق منفذدار بیرون بیاورید. لازم نیست حتما کرم‌ها و حشرات را از آب خارج کنید، اما فیلتر کردن آن‌ها از چسبیدن مجدد آن‌ها به کلم در زمان بیرون آوردن آن جلوگیری می‌کند.
  4. گل‌های کلم را در آب سرد بشویید تا نمک موجود در آن پاک شود. بعد از شستن کلم بروکلی در آب نمک، ممکن است مقداری از نمک به کلم چسبیده باشد. اگر هنوز کلم بروکلی را با استفاده از برس یا انگشتان خود تمیز نکرده‌اید، می‌توانید این کار را در هنگام آبکشی انجام دهید.
  5. پس از شستن کلم بروکلی، آن را به خوبی تکان داده و خشک کنید. کلم‌ را به صورت وارونه روی سینک ظرفشویی نگه دارید و با ضربه زدن به پایین ساقه، کرم‌ها و حشرات باقیمانده را از آن خارج کنید. سپس، با استفاده از یک حوله تمیز، آب اضافی کلم را گرفته و آن را از نزدیک بررسی کنید. وقتی کلم بروکلی تمیز و خشک شد، می‌توانید آن را برش زده و بپزید یا بلافاصله سرو کنید.

روش انگل زدایی کلم بروکلی

فرآیند انگل زدایی از کلم بروکلی خیلی پیچیده نیست. با این حال، به دلیل آلودگی‌های احتمالی روی کلم، انجام دادن آن به صورت صحیح بسیار مهم است. با دنبال کردن مراحل زیر، کلم بروکلی را به صورت کامل ضد عفونی و انگل زدایی کنید.

دستان خود را بشویید

قبل از شروع فرآیند شستن کلم بروکلی، از تمیز بودن دستان خود مطمئن شوید. سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که دستان خود را قبل و بعد از شستن کلم بروکلی به مدت حداقل 20 ثانیه با آب گرم و صابون بشویید.

کلم بروکلی را بررسی کنید

کلم بروکلی را بررسی کرده و هرگونه برگ، ساقه یا آلودگی‌های قابل مشاهده را که به سبزی راه پیدا کرده است حذف کنید.

یک آبکشی کامل انجام دهید

کلم بروکلی را در آبکش یا ظرف ریخته و آن را زیر آب سرد روان قرار دهید. در این مرحله می‌توانید برای چند ثانیه یک شستشوی سریع انجام داده و با استفاده از دستان خود خاک را از بین برده و آلودگی‌ها را تمیز کنید.

اگر شیر آشپزخانه شما دارای اتصال اسپری است، می‌توانید از آن استفاده کنید؛ جریان شدید آب به از بین بردن آلودگی‌های روی کلم کمک می کند.

(برای نگهداری طولانی مدت) کلم‌ها را خشک کنید

اگر قصد ندارید بعد از شستن کلم بروکلی، از آن استفاده کنید، پیش از قرار دادن کلم‌ در یخچال، از خشک شدن مناسب آن اطمینان حاصل کنید. رطوبت بیش از حد امکان رشد باکتری‌ها را فراهم می‌کند که منجر به خراب شدن سریع کلم در یخچال می‌شود. برای خشک کردن، مقداری حوله کاغذی را برداشته و به آرامی روی کلم بکشید تا بیشتر رطوبت آن را جذب کند.

کرم های بروکلی روی آب سرد شناور می شود

سر بروکلی در آب سرد فرو کنید تا آب نمک را پاک کنید. بعد از خیساندن در آب نمک، بروکلی ممکن است کمی نمک به گرفته باشد. سر بروکلی را زیر آب سرد نگه دارید تا مدت 15 ثانیه آب را رویش جاری کنید و هر دو طرفش را بچرخانید و آبکشی کنید. اگر کلم بروکلی را با تمیز کردن آن با برس و یا انگشتان خود تمیز نکرده اید، می توانید این کار را زمانی انجام دهید که سرش را با آب می شورید. بروکلی را تکان دهید و آن را خشک کنید.

بروکلی را وارونه بالای سینک نگه دارید و به پایین ساقه اش ضربه بزنید، تا هر کرم باقی مانده ای را کنار بزنید. سپس از یک حوله تمیز برای گرفتن آب اضافی استفاده کنید و سر بروکلی را به دقت بررسی کنید.

روش نگهداری از کلم بروکلی

کلم بروکلی را بین حوله بپیچید

مقداری کم آب بر روی کلم بروکلی اسپری کنید و بعد کلم را بین حوله کاغذی بپیچید. مقدار آب نباید زیاد باشد و همچنین به یاد داشته باشید که حوله کاغذی دور ساقه باید ضحیم‌تر باشد. حالا کلم بروکلی را درون یخچال نگه دارید. اگر بعد از گذشت دو روز حوله کاغذی دور کلم زیادی تَر شده بود حتما حوله را تعویض کنید، اما این بار دیگر آب بر روی کلم بروکلی اسپری نکنید. عمر این روش نگهداری کلم بروکلی در یخچال، دو الی سه روز است.

کلم بروکلی را در آب غوطه ور کنید

در این روش کلم بروکلی را‌ تر و تازه نگه می‌دارید. یک ظرف پر از آب سرد آماده کنید و کلم بروکلی را درون آن قرار دهید و آن را داخل یخچال نگه دارید. به یاد داشته باشید که لازم است هر روز آب داخل شیشه را تعویض کنید و آن را با آب سرد مجدد پر کنید. این روش قابلیت تازه نگه داشتن کلم بروکلی به مدت سه الی پنج روز را دارد.

کلم بروکلی را در ظرفی سوراخ دار نگه دارید

این روش نگهداری کلم بروکلی در یخچال مناسب افراد با مشغله کاری بالاست، زیرا عکس دو روش قبل می‌توان بدون تعویض حوله یا آب داخل ظرف، کلم بروکلی را نگه داری کرد. کافی است یک ظرف با سوراخ‌های متعدد را برای نگهداری کلم بروکلی در نظر بگیرید. اگر در حال حاضر این ظرف را در دسترس ندارید به سراغ یک کیسه فریزر زیپ دار بروید و روی آن را به کمک دستگاه پانچ سوراخ کنید. کلم بروکلی را نشسته داخل کیسه قرار دهید و در یخچال بگذارید. سوراخ‌های موجود باعث گردش هوا شده و کلم بروکلی را تازه نگه می‌دارد. در این روش کلم بروکلی دو تا سه روز سالم و تازه باقی می‌ماند.

کلم بروکلی را در ظرف محفوظ نگه دارید

کافیست گل‌های کلم بروکلی را جدا کنید و در یک ظرف محفوظ نگهداری کنید، اما لازم است ابتدا گل کلم‌های جدا شده را با محلول آب و نمک ضد عفونی کنید سپس آن‌ها را نگهداری کنید. این روش کمی متفاوت‌تر از روش‌های پیشین است، زیرا کمی مقدمات دارد!

وسایل مورد نیاز:

  • کلم بروکلی
  • چاقو، تخته گوشت، کاسه
  • آب تصفیه شده، نمک
  • ظرف مناسب نگهداری

استفاده از آب تصفیه شده باعث افزایش عمر کلم بروکلی می‌شود. مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • کلم بروکلی‌ها را روی تخته گوشت قرار دهید و گل‌های کلم‌ها را با کمک چاقو از ساقه آن جدا کنید.
  •  داخل کاسه یک فنجان آب تصفیه شده بریزید و به ازای هر فنجان آب ۱.۲ قاشق چای خوری نمک اضافه کنید. می‌توانید با توجه به حجم گل کلم‌ها مقدار آب و نمک را افزایش دهید. نمک را به خوبی حل کنید و در قدم بعدی گل‌های کلم بروکلی را در محلول آب و نمک خیس کنید.
  • پنج دقیقه زمان بدهید و به طور کامل اجازه بدهید که گل کلم‌ها خیس بخورند. زیرا با این کار تمام میکروب‌های موجود در گل کلم‌ها از بین می‌روند.
  •  حالا بعد از گذشت پنج دقیقه گل کلم‌ها را از آب خارج کنید و اجازه دهید آب اضافه آن خارج شود. سپس آن‌ها را داخل ظرفی قرار داده که خالی از هوا باشد، منظور ظروف درب دار هستند.

در این روش کلم بروکلی‌ها به مدت سه الی چهار روز تازه هستند.

بیشتر بخوانید:مقاله نگهداری خیار در یخچال به مدت 15 روز با 7 ترفند

نکات مهم برای نگهداری کلم بروکلی در یخچال

  • زمان انتخاب و خرید کلم بروکلی دقت کنید. اگر دارای تکه‌ها و قسمت‌های زرد رنگ بود از خرید آن منصرف شوید. دسته‌ای را انتخاب کنید که رنگ آن سبز تیره‌تر است.
  • حتما کلم بروکلی را با چهار شرایطی که در بالا گفته شده بود در یخچال نگهداری کنید. در غیر این صورت عمر مفید کلم بروکلی یک روز است و باید در همان روز مصرف شود.
  • تنها زمانی که نیاز به مصرف کلم بروکلی دارید، آن‌ها را بشورید.
  • سعی کنید تا کلم بروکلی را در مدت زمان زیادی در فریزر نگهداری نکنید، زیرا این نوسانات دما در بافت، کیفیت، خواص و حتی طعم کلم بروکلی اثر نامناسب می‌گذارد و عمر آن را نیز کاهش می‌دهد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۲ رای

سلب مسئولیت: منبع این مطلب این سایت بوده و باز نشر توسط سایت مدیک بلاگ بر مبنای تایید بر محتوای آن نمی باشد.