هنوز در بازارهای سنتی و مناطقی از سنندج این غذا در پاییز و زمستان طرفدار دارد و مغازه‌ها آن را می‌فروشند.

خواص غذایی نخودآب

نخود از فیبرها، ویتامین B۹، هیدرات‌کربن، آهن، فسفر، منیزیم، ویتامین B، پتاسیم، زینک (روی)، پروتئین، ویتامین B۶، کلسیم و اسیدهای چرب اشباع‌نشده پُلی تشکیل شده است.

نخود از وجود ترکیبات مغذی دیگری مانند ویتامین E، آب، ویتامین B۳، سدیم، ویتامین B۲، سلنیوم، و ویتامین A نیز بی‌بهره نیست.

نخود ملین بوده و برای افرادی که دچار یبوست هستند یکی از بهترین گزینه‌هاست.

نخود سرشار از ویتامین B۱ می‌باشد که به علت افزایش سوخت و ساز کربوهیدرات‌ها به تولید انرژی در بدن ما کمک می‌کند.

نخود بهترین جبران‌کننده کمبود آهن شدید در افرادی است که به دلیل تغذیه نادرست، عادات ماهانه، بارداری یا عمل جراحی به این ماده حیاتی نیازمندند.

خواص نخودآب از منظر طب سنتی

خواص نخودآب از منظر طب سنتی

نخود دارای طبع گرم و خشک است و برای تقویت بنیه یکی از بهترین حبوباتی است که در غذاهای مختلف و متنوعی در سفره‌های سنتی ایران جایگاه ویژه‌ای داشته است و برای همه سنین سفارش می‌گردد. نخودآب برای بیماران مبتلا به بیماری‌های مغزی ناشی از سردی و برای بیماران مالیخولیایی و بیماری‌های کلیه و مثانه مفید است البته مصرف آن و به‌ویژه مداومت به آن برای صفراوی‌مزاجان مضر است.

این نوشیدنی برای دفع مواد بلغمی از بدن مفید است، ادرارآور است، تقویت‌کننده قوای جنسی و رفع ناباروری است، مقوی بدن‌های ضعیف است. برای بیماری‌های ناشی از بلغم و سودا و باد مفید است.

بیشتر بخوانید:

۲۷۱ ۲۳۳

سلب مسئولیت: منبع این مطلب این سایت بوده و باز نشر توسط سایت مدیک بلاگ بر مبنای تایید بر محتوای آن نمی باشد.