چگونه میتوانیم در سریعترین و سادهترین حالت ممکن لواشک قیسی درست کنیم؟ لواشک قیسی چه فایدههایی دارد؟ چه افزودنیهایی را میتوان به این لواشک اضافه کرد؟ بیایید با هم جواب این سوالات را کشف کنیم.
لواشکقیسییکیازخوراکیهایموردعلاقهخیلیازبچههاوالبتهبزرگترهایخوشذوقاست. اینخوراکیلذیذ، علاوه برخوشمزهبودن، یک میانوعده مغذی هم هست. درستکردن لواشک قیسی خانگی، ساده است و با یادگیری طرز تهیه آن میتوانید از خرابشدن یا هدررفتن این میوه مقوی هم جلوگیری کنید.
خوبی این لواشک این است که شما میتوانید آن را با انواع قیسی درست کنید و فقط کافی است قیسی را تهیه کنید، برای تهیه آن هم میتوانید آن را از آجیل فروشی اینترنتی، سفارش دهید تا با سریعترین و سادهترین راه ممکن، آماده درستکردن این لواشک فوقالعاده شوید. با ما و طرز تهیه لواشک قیسی با تمام فوتوفنهای آن همراه شوید.
معرفی لواشک قیسی
قیسی که یک نوع شیرین و بسیار مرغوب میوه زیبای زردآلوست، یکی از بهترین و پرطرفدارترین میوهها برای تبدیلشدن به لواشک است. طعم شیرین قیسی در کنار خاصیت چسبندگی خوب آن، باعث میشود لواشکهای این میوه یکدست، نرم و منعطف باشند. بعد از خشکشدن هم، بهراحتی میتوانید آن را در اندازه موردنظرتان برش بزنید و رول کنید تا یک میان وعده خوب داشته باشید. درستکردن لواشک راه خوبی برای دریافت مواد مغذی قیسی در فصلهای مختلف است.
موقع درستکردن لواشک قیسی میتوانید آن را با یک یا چند میوه دیگر هم ترکیب کنید تا انواع لواشک با طعمهای مختلف داشته باشید. همچنین میتوانید به آن طعمدهندههایی مثل آبلیمو، دارچین، عصاره بادام و غیره را هم اضافه کنید. میتوان آن را با یا بدون شیرینکننده درست کرد. حتی میتواند تکههای میوه خردشده، آجیل، تکههای نارگیل و غیره را هم با لواشک ترکیب کنید و یک لواشک ویژه بسازید.
فواید قیسی
دلیل محبوبیت قیسی در دنیای سلامت، محتوای غنی از ویتامین و مواد معدنی آن است. فقط 100 گرم از این میوه نارنجی مایل به زرد 6 درصد پتاسیم و 12 درصد از دوز توصیهشده روزانه ویتامینهای A و C را برای بدن شما فراهم میکند.
درحالیکه ویتامین A موجود در این میوه سلامت چشم و ایمنی را تقویت میکند، فیبر موجود در آن هم برای دستگاه گوارش، تنظیم سطح فشارخون و کلسترول قلب، مفید است. آنتیاکسیدانهای مختلف موجود در این میوه با التهاب مبارزه میکنند و بر سلامت پوست و مو هم تأثیر میگذارند.
مهمترین کارکرد قیسی مخصوصاً خشکشده یا لواشک (بدون اضافهکردن شکر) آن، کمک به درمان دیابت است. قیسی کالری و کربوهیدرات بسیار کمی دارد و یک دانه آن فقط 17 کالری و 4 گرم کربوهیدرات دارد که خبر خوبی برای بیماران دیابتی است. قیسی میتواند بخشی از رژیم غذایی دیابت باشد و فیبر موجود در آنها میتواند سطح قند خون را تنظیم کند.
این میوه همچنین دارای شاخص گلیسمی پایینی است، یعنی تأثیری پایدار بر سطح قند خون شما دارد و سطح آن را خیلی سریع افزایش نمیدهد. همچنین سرشار از ویتامین E است که بهعنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند و سطح قند خون را بهبود میبخشد.
طرز تهیه لواشک قیسی
برای درستکردن لواشک قیسی به مواد زیر نیاز دارد:
- قیسی: 250 گرم
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1. قیسیها را بشویید، سپس آنها را خلال کنید و در یک قابلمه متوسط قرار دهید.
2. به قابلمه، آب اضافه کنید. میزان آبی که میریزید باید بهاندازهای باشد که روی زردآلوها را بپوشاند.
3. زمانی که آب جوشید، حرارت را کم کنید. (نیازی به گذاشتن درب قابلمه نیست). حدود 30 دقیقه زمان بدهید تا مخلوط شما کاملاً نرم شود.
4. قیسی را آبکش کنید و بگذارید کمی خنک شود.
5. قیسیهای آبکششده را توی مخلوطکن یا غذاساز بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. زمانیکه مخلوط شما کاملاً یکدست شد، آبلیمو را هم اضافه کنید و دوباره کمی هم بزنید تا همه مواد یکدست شوند.
6. فر را از قبل با دمای 175 یا 200 درجه فارنهایت یا به عبارتی بین 80 تا 95 درجه سانتیگراد گرم کنید.
7. در دو سینی فر لبهدار، ورقههای پخت سیلیکونی یا کاغذ پوستی قرار دهید. مخلوط زردآلو را بهمیزان مساوی در هر قالب تقسیم کنید.
8. مخلوط زردآلو را نازک و بهطور یکنواخت در قالب پخشکنید و در فر بگذارید.
9. حدود 3-4 ساعت زمان بدهید تا لواشک شما بپزد و پوره قیسی خشک شود و به دست نچسبد.
10. وقتی لواشک قیسی شما آماده شد، آن را از فر خارج کنید و بگذارید تا در دمای محیط کاملاً خنک شود.
طرز تهیه لواشک قیسی شما به آخر رسید و حالا میتوانید آن را بهصورت نواری برش دهید، نوش جان کنید و باقی آن را در یک ظرف دربسته نگهداری کنید.
نکته: اگر موقع برش، لواشک به چاقو میچسبد، هنوز کامل خشکنشده و باید آن را حدود 30 دقیقه در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود، بعد برش بزنید و رول کنید.
اگر هم دوست ندارید از فر استفاده کنید، میتوانید از نور خورشید برای خشککردن لواشک قیسی استفاده کنید. برای این کار دستورالعملهای بالا را دنبال کنید و بهجای قرار دادن قالبها در فر، آن را بیرون بگذارید و صبر کنید تا با نور خورشید خشک شود.
از چه افزودنیهایی میتوانیم در لواشک قیسی استفاده کنیم؟
اول بگوییم که در درستکردن این لواشک میتوانید از هر شکلی از قیسی چه تازه باشد و چه کنسرو شده، پخته یا منجمد استفاده کنید و هیچ محدودیتی ندارید.
افزودنیهای طعمدهنده:
- ادویهجات: مثل دارچین، جوز هندی، گشنیز، فلفل تند، میخک و زنجبیل
- عصارهها: کمی عصاره وانیل، لیمو، بادام یا پرتقال یا حتی لیکور میتواند تفاوت بزرگی در طعم لواشک قیسی شما ایجاد کند.
- آب: لیمو، لیموترش، پرتقال، انبه و آناناس
- سبزی: گیاهان ریز خرد شده هم میتوانند طعم بینظیری به لواشک اضافه کنند. ریحان، نعناع، مریمگلی، رزماری، آویشن و لیمو را امتحان کنید.
- چیا
- کنف
- آجیل
- تکههای نارگیل
البته در نظر داشته باشید چون عطر و طعم در غذای خشک متمرکز میشود، باید مراقب میزان طعمدهندههایی که به کار میبرید باشید.
از چه شیرینکنندهای برای لواشک قیسی استفاده کنیم؟
در درستکردن لواشک قیسی میتوانید به هر اندازه که دوست دارید به آن شیرینکننده اضافه کنید. اگر قیسی شما بهاندازه کافی رسیده و شیرین است میتوانید هیچ افزودنی شیرینی به آن اضافه نکنید.
درهرصورت اگر میخواهید لواشکتان شیرین باشد میتوانید از شکر، عسل، افرا یا شیرینکنندههای جایگزین استفاده کنید که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند. این نکته را هم اضافه کنیم که شکر در ماندگاری لواشک هیچ نقشی ندارد. اگر میخواهید برای ماندگاری از شکر استفاده کنید، لازم نیست چون دلیل ماندگاری لواشک حذف رطوبت است.
شکر گرانول یا قهوهای خوب است، بهتر است در هر لیتر در لیتر پوره میوه از 1 قاشق غذاخوری شکر استفاده کنید. عسل، شربت افرا، شربت ذرت، شربت برنج قهوهای یا سایر شیرینکنندههای مایع، مقداری چسبندگی به محصول نهایی اضافه میکنند، بنابراین مهم است که در استفاده از آنها زیادهروی نکنید.
چه میوههایی برای درستکردن لواشک بهترین گزینه هستند؟
لواشک را بهجز با قیسی میتوانید با انواع میوههای دیگر هم درست کنید و روش درستکردن اغلب آنها هم یکسان است. بهتر است در درستکردن لواشک از میوههای کاملاً رسیده استفاده کنید. بااینحال بهترین گزینهها برای لواشک عبارتند از:
- انواع توتها: توتفرنگی، زغالاخته و تمشک
- میوههای هستهدار: قیسی، زردآلو، آلو، هلو و گیلاس
- میوههای استوایی: انبه، آناناس و پاپایا
همچنین لواشک سیب، گلابی، کدو حلوایی و ریواس هم خیلی خوشمزه است. ترکیب سیب و قیسی هم یکی دیگر از لوشکهای پرطرفدار را میسازد.
چرا لواشک قیسی ترک برمیدارد؟
اگر لواشک شما شکننده است و بهراحتی ترک میخورد، نشاندهنده این است که زیادی خشک شده است. اگر بهدلیل شکنندهبودن در جداکردن لواشک از قالب مشکلدارید، سعی کنید آن را مرطوب کنید تا از ترکخوردن آن جلوگیری کنید.
ماندگاری لواشک قیسی چقدر است؟
لواشک خانگی میتواند دو تا چهار هفته در دمای اتاق تازه بماند، فقط مطمئن شوید که آن را در محیطی تاریک و خشک نگهداری میکنید. در صورت نگهداری در یخچال، از ظرف دربسته استفاده کنید تا بافت و طعم آن تا یک ماه حفظ شود. اگر به نگهداری طولانیتری نیاز دارید، لواشک میتواند تا یک سال در فریزر بماند.
ارزش غذایی لواشک
لواشک، یک محصول رژیمی است که اغلب بهعنوان میان وعده یا دسر مصرف میشود. این خوراکی بهطور طبیعی کمچرب و سرشار از فیبر و کربوهیدرات است. لواشک چون سبکوزن است، بهراحتی ذخیره و بستهبندی میشود و میتواند جایگزین خوبی برای میوههای طبیعی به در فصلهای مختلف باشد.
لواشک قیسی هم مثل بیشتر لواشکها کالری کمی دارد و به همین دلیل بین افرادی که به وزنشان حساس هستند از محبوبیت زیادی برخوردار است. میتوان گفت همه لواشکها از مقادیر قابلتوجهی از فیبرهای غذایی، کربوهیدراتها، مواد معدنی، ویتامینها و آنتیاکسیدانها تشکیلشدهاند.
سلب مسئولیت: منبع این مطلب این سایت بوده و باز نشر توسط سایت مدیک بلاگ بر مبنای تایید بر محتوای آن نمی باشد.