باز هم بحث شیرین یائسگی و مسائل مربوط به آن که هر خانمی که پا در دوران میانسالی می گذارد را نگران می کند.می خواهیم در این مقاله به بررسی نقشی که تغذیه می تواند در این دوران داشته باشد بپردازیم. با دکتر سلام همراه باشید.
در پژوهشی که توسط پژوهشگران دانشگاه ماساچوست در اَمهِرست انجام شد، جمعیتی بالغ بر 116 هزار و 400 پرستار زن مورد بررسی قرار گرفتند
به گزارش جام جم آنلاین، طی این بررسی که از سال 1989 آغاز شد، پژوهشگران سبک زندگی و شرایط سلامت شرکتکنندگان را از طریق پرسشنامههای مکرر پیگیری کردند. نتایج نشان داد احتمال یائسگی زودرس در زنانی که به رژیمهای غذایی سرشار از ویتامین D (ویتامین D موجود در خوراکیها، نه مکملهای دارویی) پایبند بودند، به میزان 17 درصد کاهش یافت.
این پژوهش نخستین مطالعه اپیدمیولوژیکی محسوب میشود که میزان مصرف ویتامین D و کلسیم را با یائسگی زودرس مورد بررسیهای بالینی گسترده قرار داده است. البته پیشتر نیز در برخی مطالعات آزمایشگاهی مشاهده شده بود بین سطح ویتامین D با برخی مکانیسمهای هورمونی دخیل در پیری تخمدان، یک ارتباط نزدیک وجود دارد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داده است نقش کلسیم در پیشگیری از یائسگی زودرس به اندازه ویتامین D نیست.
به بروز یائسگی زودتر از 40 سالگی، یائسگی زودرس گفته میشود که ممکن است بنابه دلایلی از قبیل پرتودرمانی لگنی یا انجام اَعمال جراحی مربوط به خارج کردن رحم و تخمدانها بروز کند. عدهای نیز به علل ژنتیک و گاهی نیز ابتلا به بیماریهای خودایمنی دچار یائسگی زودرس میشوند.
زنانی که زودتر از موعد طبیعی یائسه میشوند، معمولا در تلاش برای پیامدهای جسمی و روانی این وضعیت به درمانهای پرهزینه روی میآورند، حال آن که میتوان با آگاهی از عوامل کنترلشونده مانند تغذیه تا حدی از بروز یائسگی زودرس پیشگیری کرد.
جام جم آنلاین
۱۳ تیر ۱۴۰۱ ۱۱:۵۶
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)
سلب مسئولیت: منبع این مطلب این سایت بوده و باز نشر توسط سایت مدیک بلاگ بر مبنای تایید بر محتوای آن نمی باشد.